Jong Feyenoord wint van Jong SC Cambuur en plaatst zich voor finalepoule

Jong Feyenoord heeft zich geplaatst voor de kampioenscompetitie. De beloften maakten het maandagmiddag op Varkenoord na een 3-0 ruststand nog onnodig spannend tegen SC Cambuur, maar zegevierden wel: 4-2. Hoofdcoach Arnold Scholten had de beschikking over een flink aantal spelers van Feyenoord 1. Zo hadden Jan-Arie van der Heijden, George Johnston, Renato Tapia, Yassin Ayoub, Luciano Narsingh en Sam Larsson een basisplaats. Dick Advocaat keek vanaf de tribune tevreden toe hoe zij het verschil maakten voor Jong Feyenoord. Narsingh opende de score na ruim twintig minuten na goed combinatiespel met Larsson, waarna Yassin Ayoub de voorsprong verdubbelde vanaf de stip. Larsson zorgde er met een fraaie knal voor dat Jong Feyenoord ging rusten met een 3-0 voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg, die genoeg had aan een punt om zich bij de beste vijf uit Poule A van de voorjaarscompetitie te scharen. Tot Delano Ladan in een tijdsbestek van twee minuten Jong SC Cambuur terug in de wedstrijd bracht na rust: 3-2. Toshio Lake smoorde een slotoffensief van de Friezen al gauw in de kiem door zich een gouden wissel te tonen. Amper drie minuten nadat hij het veld betrad maakte hij de marge met een schot uit de draai weer twee goals. De spits, die doelman Elber Evora nog geblesseerd zag uitvallen na zijn goal, bepaalde de eindstand op 4-2. Door de zege eindigt Jong Feyenoord de voorjaarscompetitie met achttien punten. Jong Feyenoord – Jong SC Cambuur 4-2 Scoreverloop: 22' Narsingh 1-0 30' Ayoub 2-0 (strafschop) 33' Larsson 3-0 55' Ladan 3-1 57' Ladan 3-2 62' Lake 4-2 Opstelling Jong Feyenoord: Evora (65’ Koorevaar); Huijgen, Van der Zeeuw, Van der Heijden, Johnston; Tapia, Ayoub, El Bouchataoui; Narsingh, De Mooij (59’ Lake), Larsson (59’ Omgba).