Jong Feyenoord met ruime cijfers onderuit tegen Jong FC Emmen

Jong Feyenoord is dinsdag op eigen veld de ongeslagen status kwijtgeraakt. Met een zeer jonge ploeg liep het tegen Jong FC Emmen tegen de eerste competitienederlaag aan van dit seizoen: 0-3. Trainer Arnold Scholten kon met Achraf El Bouchataoui en Marouan Azarkan over slechts twee spelers beschikken uit de eerste selectie en dat was terug te zien tijdens de wedstrijd. De noorderlingen waren fysiek sterker dan het jeugdige team van Jong Feyenoord, dat daardoor nauwelijks een vuist kon maken. Het was in dat opzicht ook niet verrassend dat Jong FC Emmen het duel nog voor rust stevig naar zich toetrok. Net binnen het kwartier was het voor de eerste keer raak, toen Freddy Quispel met een vrije trap vanaf de zijkant van het veld de score opende. Jafar Arias was na een klein half uur spelen het eindstation van een prima lopende aanval en verdubbelde daarmee de voorsprong. Tussen de twee tegentreffers in verzuimde Jong Feyenoord terug in de wedstrijd te komen. In die fase kreeg het via Noah Naujoks de beste kans van de wedstrijd, maar de aanvallende middenvelder schoot de bal vanaf een meter of tien recht op de keeper af. Niet lang na rust besliste Arias het duel vanaf de strafschopstip, waardoor de eerste nederlaag van het seizoen onafwendbaar was voor Jong Feyenoord. Tot aan de winterstop komt de ploeg nog tweemaal in actie: op maandag 2 december uit tegen Jong PEC Zwolle en precies een week later thuis tegen Jong SC Cambuur (aanvang 14:00 uur). Jong Feyenoord – Jong FC Emmen 0-3 (0-2) Scoreverloop 15’ 0-1 Quispel 28’ 0-2 Arias 57’ 0-3 Arias (strafschop) Scheidsrechter: Vereijken Opstelling Jong Feyenoord: Evora; Knoll, Valk, Hall, Esajas (61’ Hartman); Gunduz, El Bouchataoui, Naujoks; Azarkan (61’ Zitman), De Mooij (76’ Akdeniz) en Omgba.