Jong Feyenoord verliest van Jong AS Monaco

Jong Feyenoord is met een nederlaag begonnen aan de groepsfase van de Premier League International Cup. Jong AS Monaco was dinsdagavond met 3-1 te sterk voor de ploeg van coach Arnold Scholten, die de jonge talenten strijdend ten onder zag gaan. Het belofteteam van Feyenoord, dat in het stadion van Dagenham & Redbridge FC voornamelijk bestond uit spelers uit Feyenoord Onder 19, kon in de eerste helft nog goed meekomen met de Monegasken. Keeper Tein Troost was alert bij de eerste mogelijkheid van rechtsback Yannis Ngakoutou Yapende en middenvelder Splinter de Mooij was aan de andere kant ongelukkig in de afronding. Op slechts enkele meters van de doelman produceerde hij een rollertje. Ondanks de aardige eerste helft ging Jong Feyenoord rusten met een achterstand. Nordine Ibouroi krulde de bal met een volley prachtig langs Troost, die hij kansloos liet. Na de pauze was De Mooij dichtbij de gelijkmaker; dit keer knikte hij de bal met zijn hoofd in de handen van de doelman. Jong AS Monaco was een stuk effectiever en liep in de 64ste en 76ste minuut uit naar een 3-0 voorsprong via invaller Nabil Alioui (uit een voorzet van de rechterkant) en Romain Faivre (verzilverde een gemakkelijk gegeven strafschop). In de absolute slotfase deed invaller Toshio Lake nog iets terug namens Jong Feyenoord. Hij wipte de bal over de doelman en tekende zo voor de 3-1. Dat bleek de eindstand, want het slotoffensief van het jonge maar strijdlustige team van Scholten haalde weinig meer uit. Bovendien was het aan een paar goede reddingen van Troost te danken dat Jong AS Monaco niet verder wegliep. Op dinsdag 29 oktober is Jong Southampton de volgende tegenstander in de Premier League International Cup. De laatste groepswedstrijd wordt gespeeld tegen Jong Derby County op donderdag 7 november. Jong AS Monaco – Jong Feyenoord 3-1 Scoreverloop: 32’ 1-0 64’ 2-0 76’ 3-0 (strafschop) 86’ 3-1 Lake Opstelling Jong Feyenoord: Tein Troost; Lutsharel Geertruida, Sem Valk, Twan van der Zeeuw; Quilindschy Hartman; Achraf El Bouchataoui, Splinter de Mooij (83’ Noah Naujoks), Sven Zitman (77’ Ömer Gündüz); Rodney Huijgen (65’ Toshio Lake), Naoufal Bannis, Cheick Touré.