Feyenoord O19 speelt gelijk tegen NAC O19

Feyenoord Onder 19 is er zaterdag op eigen veld niet in geslaagd om voor de tweede achtereenvolgende keer drie punten te pakken. Op Varkenoord werden de punten gedeeld met de leeftijdsgenoten van NAC Onder 19: 1-1. Zwakke start De ploeg van trainer Dirk Kuyt startte niet sterk en liet zich in de beginfase van de wedstrijd de kaas van het brood eten. De vroege 0-1 van Sydney van Hooijdonk was dan ook verdiend, al leek de zoon van voormalig Feyenoord-spits Pierre van Hooijdonk vanuit buitenspelpositie te scoren. Feyenoord Onder 19 probeerde zich na de vroege tegentreffer op te richten en dat lukte aardig. De ploeg wist de weg naar voren een aantal keer goed te vinden, maar onder andere Marouan Azarkan, Cheick Touré en Wouter Burger verzuimden de trekker over te halen. In de tweede helft liet NAC Onder 19 zich vanaf de eerste minuut terugzakken om de voorsprong te verdedigen. Feyenoord Onder 19 moest dus zelf het spel maken om gevaarlijk te worden, terwijl de Brabanders gokten op de counter. Verdiende gelijkmaker Cheick Touré bracht zijn ploeg na zeventig minuten op gelijke hoogte. Na een goede actie van Azarkan gaf Achraf El Bouchataoui de bal op maat voor, waarna Touré in tweede instantie de bal achter doelman Sem Custers kreeg. Feyenoord Onder 19 gaf na de gelijkmaker extra gas om de overwinning in de wacht te slepen, maar kwam in de slotfase met tien man te staan. El Bouchataoui kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en mede daardoor kwam het team van Kuyt niet meer echt in de buurt van de winnende goal. Feyenoord Onder 19 - NAC Breda Onder 19 1-1 (0-1) Scoreverloop: 8' 0-1 70' 1-1 Touré Opstelling Feyenoord Onder 19: Koorevaar; Hall, Lewis, Hendriks, Loshi (67' De Mooij); El Bouchataoui, Gündüz, Burger; Huijgen (60' Amadin), Touré, Azarkan.