Ploeg van Adriaanse moet buigen voor Chelsea O19

Ploeg van Adriaanse moet buigen voor Chelsea O19

Na een knappe campagne van Feyenoord Onder 19 in de UEFA Youth League is er woensdagavond een einde gekomen aan het Europese avontuur. De ploeg van trainers Cor Adriaanse, Ulrich van Gobbel en Arnold Scholten is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken. De leeftijdsgenoten van de Engelse topclub Chelsea bleken een maatje te groot en wonnen de wedstrijd met 5-2.


Op ruim een uur rijden van Londen trapte Chelsea O19 af in het EBB Stadium te Aldershot. De Britten klapten er vanaf minuut één meteen op. De ploeg van Adriaanse had het daar moeilijk mee. In de derde minuut resulteerde de druk van Chelsea al in een eerste kans, door een strakke voorzet die het doel van Justin Bijlow voorbij rolde.

Na zes speelminuten was het wel raak voor de Londense club. Ethan Ampadu kopte een hoge voorzet net over de vingertoppen van Bijlow: 1-0. Chelsea bleef na de openingsgoal druk zetten, waardoor Feyenoord maar moeilijk aan voetballen toe kwam. Slechts twee minuten later breidde Chelsea de score verder uit, toen spits Daishawn Redan van dichtbij binnen schoot.

Aansluitingstreffer
Feyenoord kwam na de 2-0 beter in de wedstrijd en durfde onder de druk uit te voetballen. De aansluitingstreffer volgde dan ook snel. Wouter Burger bleef alert in de zestien van de thuisploeg en legde perfect af op aanvoerder Jordy Wehrmann, die strak binnen schoot. Burger probeerde het kort daarna nog zelf met een geplaatst schot in de rechterhoek, maar Chelsea-keeper Bulka bracht redding, evenals op een vrije trap van een meter of twintig van Burger.

De aansluitingstreffer werd ongedaan gemaakt na een klein halfuur op de klok. Een voorzet van Juan Familio-Castillio werd aangeraakt en viel daardoor ongelukkig achter Bijlow in het net, waardoor Chelsea de wedstrijd met 3-1 leidde. Feyenoord gaf de moed niet op en kwam tot enkele kleine kansjes, waaronder een kopbal van Lutsharel die net over het doel zeilde.

Keeperswissel
Kort voor rust leek Bijlow geblesseerd het veld te moeten verlaten. Terwijl de brancard al op het veld stond, krabbelde de doelman toch nog op. Met zichtbare moeite en pijn speelde hij de eerste helft uit, waarna Feyenoord met een 3-1 achterstand de kleedkamers opzocht. In de rust bleek dat Bijlow toch niet verder kon wegens de pijn aan zijn ribben, waardoor reservedoelman Jordie van Leeuwen zijn opwachting maakte in de tweede helft.

Die tweede helft begon Feyenoord sterk, met een schot van Cheick Touré dat van de lijn werd gehaald door de Chelsea-defensie. Voor een overtreding op diezelfde Touré op de helft van Chelsea vlagde de grensrechter, maar de scheids had er geen oog voor en liet het spel doorgaan. Uitgerekend uit de tegenaanval viel de 4-1 uit de kluts, waarbij de treffer als eigen doelpunt op naam van Geertruida kwam te staan. Na die treffer voorkwam invaller Van Leeuwen erger door prachtig redding te brengen op een geplaatst schot van Hudson-Odoi.

Hoog tempo
Feyenoord kroop niet in de schulp maar bleef aanvallen, hoewel het duidelijk worstelde met het hoge tempo van Chelsea en de snelle uitbraken. Met nog ruim een kwartier op de klok breidde Harvey St. Clair de score uit naar 5-1 toen hij bij de eerste paal binnen tikte. Uit een corner maakte centrale verdediger Noah Lewis nog wel de 5-2 door de bal over doelman Bulka te schieten. Vlak voor rust redde Van Leeuwen opnieuw knap door gestrekt in zijn doel een vrije trap van Hudon-Odoi buiten de palen te tikken.

De 5-2 bleek daardoor de eindstand in Aldershot, waarmee de leerzame wedstrijden op het Europese strijdtoneel voor Feyenoord Onder 19 helaas tot een einde kwam.

Chelsea FC O19 – Feyenoord O19 5-2 (3-1)

Scoreverloop:
6’ 1-0 Ampadu
8’ 2-0 Redan
14’ 2-1 Wehrmann
28’ 3-1 Familio-Castillo
54’ 4-1 Geertruida (e.d.)
77’ 5-1 St. Clair
81’ 5-2 Lewis

Scheidsrechter: Reinshreiber (ISR)

Opstelling Feyenoord O19: Bijlow (46’ Van Leeuwen); Reith, Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Burger, Wehrmann; Zwarts (63’ Van der Kust), Vente en Touré (76’ Huijgen).

Opstelling Chelsea O19: Bulka, James, Ampadu (46’ McCormick), Grant, Castillo, Chalobah, Sterling, Maddox (80’ McEachran), Redan (73’ Gallagher), St. Clair en Hudson-Odoi.

Liveverslag

22:15 -
22:10 - Feyenoord O19 verliest van Chelsea O19 en is daarmee uitgeschakeld in de Youth Champions League.
21:55 - Chelsea jaagt op nog een goal, maar de sterk ingevallen Van Leeuwen duikt een vrije trap uit de hoek. Twee minuten blessuretijd nog.
21:46 - DOELPUNT Feyenoord. Uit een hoekschop verkleint Lewis de achterstand tot 5-2.
21:44 - Feyenoord O19 wisselt. Touré wordt vervangen door Huijgen.
21:42 - Opnieuw is het raak voor Chelsea. St. Clair tikt bij de eerste paal binnen: 5-1.
21:33 - Feyenoord O19, met Daude van der Kust voor Joel Zwarts, blijft strijden, maar Chelsea geeft weinig weg. Twintig minuten nog.
21:28 - Iets meer dan een uur gespeeld in Aldershot, waar met een tussenstand van 4-1 de kwartfinales ver weg lijken voor Feyenoord O19.
21:20 - Feyenoord moet nu gaan oppassen dat het niet volledig wordt overlopen door Chelsea.
21:20 - Van Leeuwen voorkomt erger voor Feyenoord. Schitterende redding op een geplaatst schot van Hudson-Odoi.
21:19 - De grensrechter vlagt voor een overtreding tegen Feyenoord, maar de scheidsrechter laat doorspelen. Uit de tegenaanval is het raak uit de kluts.
21:14 - Sterk begin van Feyenoord na rust. Inzet van Touré wordt van de lijn gehaald.
21:10 - Justin Bijlow moet de strijd vanwege zijn blessure toch staken en keert na rust niet terug op het veld. Zijn vervanger is Jordie van Leeuwen.
20:53 -
20:50 - Inmiddels is Bijlow weer opgelapt.
20:49 - Twee minuten extra tijd wordt er aangegeven.
20:47 - Blessurebehandeling voor Justin Bijlow. Ziet er niet best uit voor de doelman...
20:43 -
20:42 - Gele kaart voor Ampadu, na een stevige tackle op de snelle Touré die vrije doortocht had op rechts.
20:36 - Kans voor Geertruida uit een hoekschop, maar mikt over. Aan de andere kant blijft het oppassen voor de snelle aanvallers van Chelsea.
20:33 -
20:31 - Chelsea scoort opnieuw. Wat een pech voor Feyenoord. Een voorzet van Familio-Castillo wordt aangeraakt en valt achter Bijlow: 3-1.
20:30 - Het eerste deel van de eerste helft is voorbij gevlogen. Twee vroege tegengoals, maar ook de snelle aansluitingstreffer van Wehrmann.
20:21 - Daar is bijna de 2-2. Wouter Burger! De keeper voorkomt een vierde doelpunt binnen twintig minuten. Kom op jongens!!!!!
20:19 - JAAAAAAA, Feyenoord verkleint de achterstand. De captain, Jordy Wehrmann, scoort voor Feyenoord.
20:14 - Al vroeg staat Chelsea met 2-0 voor. Redan scoort van dichtbij.
20:10 - De thuisploeg komt vroeg op voorsprong. Verdediger Ampadu kopt de bal in de verre hoek achter Bijlow: 1-0.
20:03 - Spelers komen het veld op.
20:03 -
19:52 -
19:34 -
19:15 - Opstelling Chelsea O19
19:14 -
18:47 -
18:36 -
18:28 - Vandaag speelt Feyenoord Onder 19 de belangrijke wedstrijd in de Youth League tegen Chelsea Onder 19.

Discussieer mee! 138 reacties

Gast3709777281

Je plaatst een bericht als Gast3709777281