Kritiek op Van Bronckhorst: 'Deze coach, die ik heel hoog heb zitten, maakt nu echt fouten'

Kritiek op Van Bronckhorst: 'Deze coach, die ik heel hoog heb zitten, maakt nu echt fouten'

Feyenoord is nergens zonder Nicolai Jørgensen en Giovanni van Bronckhorst heeft geen plan b. Dat is de conclusie die clubwatcher Iwan van Duren trekt na een sportief moeizame periode voor de Rotterdammers waarin het geen gebruik kon maken van de Deense spits en het hard onderuit ging tegen Manchester City (4-0) en Napoli (3-1).


,,Zijn onmisbaarheid is wel duidelijk geworden”, begint Van Duren tegenover Voetbal International over de absentie van Jørgensen. ,,Ook duidelijk is geworden dat er een coach zit die geen plan b heeft. Michiel Kramer vind ik geen plan b. Deze coach, die ik heel hoog heb zitten, maakt nu echt fouten. Je kan nu natuurlijk ook zeggen: we gaan anders spelen. Hij heeft Jean-Paul Boëtius, Sam Larsson en Steven Berghuis voorin. Je kunt anders spelen, maar hij blijft maar volharde in Kramer.”

Komende zondag gaat Feyenoord, in een week waar het in de Champions League verloor in Napels tegen Napoli (3-1), op bezoek bij AZ. Van Duren ziet ondanks de mindere vorm kansen voor de landskampioen. ,,Het is een mooi veld. AZ speelt redelijk open. Feyenoord heeft het in september heel slecht gedaan, maar ik zie ook nog genoeg houvast om daar gewoon een mooi resultaat neer te zetten.”

Van Duren wil nog niet spreken van een crisis bij Feyenoord, maar volgens de journalist is een dergelijke situatie ook niet heel ver weg. ,,Stel dat Feyenoord verliest en Kramer staat in de basis, is het wel crisis bij de coach wat mij betreft. De tweede helft tegen PSV moest Van Bronckhorst Kramer wisselen omdat er een rode kaart viel, en we hebben allemaal gezien wat er gebeurde. Verliezen bij AZ kan, zeker als je met een half tweede elftal speelt. Maar verliezen door keer op keer de verkeerde opstelling te kiezen, dan zit het dieper. Je vergooit je titel, want je had al weet ik hoeveel punten voor kunnen staan op Ajax”, zo besluit Van Duren.

Discussieer mee! 180 reacties

Gast8222564035

Je plaatst een bericht als Gast8222564035