De thuishaven voor elke Feyenoorder

'The other side of the heart is white' in première

Op woensdagmiddag 12 februari gaat in het Rotterdamse Pathé De Kuip de film ‘The other side of the heart is white’ in première, een film door en voor voetbalsupporters. Twee jaar lang volgden debuterend filmmakers Leonardo Pansier en Brandon Baan vier fanatieke maar totaal verschillende Feyenoord-supporters, teneinde hun levens in het teken van hun favoriete club te documenteren.

Wat drijft een keurige moeder om nog geen week na de bevalling met haar pasgeboren baby een kolkende Kuip te betreden? Waarom verliest de Rotterdamse zakenman liever een belangrijke klant, dan van hem te moeten horen dat die een gelijkspelletje best oké vindt? Hoe ver gaat de liefde van een voormalig topsporter voor zijn club en hoe begeleidt een geëmotioneerde anesthesioloog zijn stervende Feyenoord-kameraad tijdens diens laatste dagen? Plus, wat is de rode draad in vier levens die zo van elkaar verschillen? Dat is het verhaal dat de docu-film ‘The other side of the heart is white’ wil vertellen. Kippenvel gegarandeerd voor feitelijk iedere voetbalsupporter, ongeacht de club waarvan hij of zij houdt.

‘The other side of the heart is white’ gaat 12 februari in première tijdens een besloten voorstelling in Pathé De Kuip. Pal tegenover de thuishaven van Feyenoord zullen behalve de makers onder andere de directie en de selectie van Feyenoord als genodigden aanwezig zijn. ‘The other side of the heart is white’ wordt door Pathé opgenomen in de reguliere programmering en zal in de weken na deze première nog meermalen draaien voor het overige publiek. Meer informatie over tijden zal te zijner tijd te vinden zijn op de website van Pathé De Kuip. Voor de officiële première zal de film overigens ook al te zien tijdens het International Film Festival Rotterdam, dat de supportersfilm heeft opgenomen in het officiële programma.

Volgens filmmaker en Feyenoord-supporter Leonardo Pansier verdienden zowel de club als de supporters een film als deze, waaraan hij samen met cameraman en editor Brandon Baan ruim twee jaar werkte. ‘We wilden laten zien dat de liefde voor Feyenoord voor velen onvoorwaardelijk is, ongeacht hun achtergrond of plek in de maatschappij.’

Het monnikenwerk, waarvoor meer dan 30 wedstrijden en overige aan Feyenoord gerelateerde evenementen werden bezocht, leidde uiteindelijk tot vele honderden uren aan beeldmateriaal. Dat is nu gecomprimeerd tot een meer dan pakkend geheel van 1 uur en 10 minuten.

Feyenoords technisch directeur Martin van Geel zag de film al. ‘The other side of the heart is white is ronduit indrukwekkend’, zegt hij. ‘Wat mij betreft is het een film vol kippenvelmomenten. Vandaar ook dat ik direct heb toegezegd dat we als directie en selectie van Feyenoord heel graag bij de première aanwezig zullen zijn.’

Bekijk hieronder de officiële trailer van de film:

Registreer je

Reageer eenvoudig en maak gebruik van extra opties

Nu registreren

4 reacties op “'The other side of the heart is white' in première”

Discussieer mee!

Avatar
(inloggen)

Je bent niet ingelogd

 • Zo is t
  reageer

  Zo is t12 januari 2014 15:28

  Lijkt me leuk

  Goede reactie Goede reactie
  • Peter Bakker
   reageer +2

   Peter Bakker12 januari 2014 21:31

   Om op die manier mijn broer Rooie Marck met al z'n vrienden nog eens terug te zien is geweldig. Gaan we dus zeker heen.

   Goede reactie Goede reactie
 • Erwin
  reageer

  Erwin12 januari 2014 10:57

  Wordt genieten, ga er ook zeker naar toe

  Goede reactie Goede reactie
 • Ceasar
  reageer

  Ceasar12 januari 2014 10:48

  Ik krijg nu al kippevel van de beelden en het prachtige muziek. Ik zal zeker gaan kijken.

  Goede reactie Goede reactie
 • Meest gelezen
 • Meest besproken
 • Laatste video's

Ontvang Feyenoord nieuws via je mailbox

Blijf altijd op de hoogte via de FR-Fans.nl nieuwsbrief

 • Poll
 • Twitter
 • Facebook

Feyenoord zal zondag de achterstand nog ombuigen

346 stemmen / 4 reactiesReageer

Wie zijn er online?

498 Gebruikers online 4 Leden online 494 Gasten online 9512 Maximaal online (27-02-2015 12:44)

Leden online: Harm Jan, wammes, Alajim, KOOStc3