Van Bronckhorst: 'Dan is het geluk wel aan je zijde'

Giovanni van Bronckhorst blijft uitstekend presteren met zijn Feyenoord. De Rotterdammers boekten in Nijmegen de negende zege op rij in de Eredivisie. Ondanks dat het tot de 80e minuut 1-0 voor NEC stond wist Feyenoord via Jorgensen en Kramer de wedstrijd alsnog om te draaien. Van Bronckhorst was na afloop blij met de zege. ‘Als je de laatste minuut van de wedstrijd de 1-2 maakt, dan is het geluk wel aan je zijde.’ Aldus van Bronckhorst tegenover Foxsports. Feyenoord startte slecht in Nijmegen en volgens van Bronckhorst lag dat aan de instelling. Hoe dat kan weet de oefenmeester niet. ‘Ik denk dat het moeilijk te peilen is, feit blijft dat je slecht begint en achter komt. Daarmee speel je ze in de kaart, de wedstrijd kwam niet op gang. Vooral de scherpte in voorzetten ontbrak, dat was het verhaal van de eerste helft. Er zijn wedstrijden dat het niet loopt, maar dat mag niet aan de instelling liggen.’ Van Bronckhorst bracht goede wissels vandaag met Berghuis en Kramer. Volgens Van Bronckhorst was de wissel van Berghuis belangrijk. ‘Steven kan vanaf de binnenkant spelen en dan schieten. Je zag in de laatste fase dat we NEC achteruit drukken en ik voelde dat die goal elk moment ging vallen. Uiteindelijk moet je het geluk aan je zijde hebben en dat hebben we gehad.’ Van Bronckhorst bracht met Kramer een extra spits zodat de lange ballen voor gevaar zouden zorgen. Dat pakte goed uit, vond van Bronckhorst. ‘Met Kramer breng je iets anders in het team, een lange bal kan dan altijd gevaarlijk worden. Je ziet dat met Michiel en Nicolai twee spelers hebt die loeren op een goal. Dat heb je gezien.’ Feyenoord kwam achter door een fout van doelman Brad Jones, maar van Bronckhorst verwijt zijn doelman niets. ‘Dat hoort in het voetbal, ik ben blij met Brad. Bij een keeper is dat dan een goal, maar ik heb vroeger ook wel eens een foutje gemaakt. Ik verwijt Brad niks.’