Feyenoord 2 speelt laatste wedstrijd beloftencompetitie gelijk

Feyenoord 2 heeft de laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016 maandagavond met 2-2 gelijk gespeeld tegen Heracles Almelo 2. Calvin Verdonk en Jari Schuurman tekenden voor de doelpunten voor de Rotterdamse reserves, die werden gecoacht door Marcel Koning. Feyenoord kwam flitsend uit de startblokken in het Polman Stadion. Verdediger Calvin Verdonk schoot een vrije trap al na twee minuten op fraaie wijze achter de doelman. Het antwoord van de thuisploeg volgde snel en na ruim een kwartier spelen leidde Heracles Almelo zelfs met 2-1. ‘Ondanks de achterstand vond ik dat we voor rust behoorlijk speelden’, sprak Koning. ‘We kwamen tot wat kansen, maar scoorden alleen uit die vrije trap.’ Na de pauze scoorde de ploeg van Koning opnieuw uit een standaardsituatie. Na een goede Feyenoord-aanval werd Nigel Robertha, die zondagmiddag zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Feyenoord, gevloerd. De toegekende strafschop werd door Jari Schuurman benut: 2-2. In het laatste kwart van de wedstrijd bleef Feyenoord 2 de overhand houden, maar verder dan een afstandsschot van Bart Nieuwkoop kwamen ze niet. Op de valreep kreeg de thuisploeg een enorme kans op het winnende doelpunt, maar ook deze bleef uit. ‘Ik ben tevreden met het spel dat we vandaag hebben laten zien’, besloot Koning, die dinsdag met Feyenoord Onder 19 afreist naar Zürich. In Zwitserland nemen de Rotterdammers het op het FIFA Blue Stars toernooi op tegen Benfica, FC St. Pauli en Grasshoppers. Heracles Almelo 2 - Feyenoord 2 2-2 Scoreverloop: 2' 0-1 Calvin Verdonk 8' 1-1 18' 2-1 65' 2-2 Jari Schuurman (penalty) Opstelling Feyenoord 2: Miazek; Nieuwkoop, Verdonk, Knoester, Gronsveld (65’ Van der Meer); Korporaal, Schuurman, Hamer (72’ Kingsale); Robertha, Franse en Slabbekoorn (75’ Herrmann).